ОСТАННІ НОВИНИ

За невиплату зарплатні порушено 58 кримінальних справ

|

З початку року за невиплату заробтіної платні підрозділи прокуратури області порушили 58 кримінальних справ, причому уже відшкодовано 17 млн. гривень, повідомив сьогодні під час прес-конференції прокурор відділу захисту майнових та інших прав і свобод громадян та інтересів держави Юрій Мельничук.

Зокрема, за статею 175 ККУ, порушено кримінальні справи проти директорів двох шахт – “Великомостівська” та “Межирічанська”, де борги по зарплатні досягли 5, 7 млн. гривень, але змість щоби їм ліквідувати, керівництво використовувало кошти на зовім інші цілі – придбачання оргтехніки, ремонт приміщень, оплату відряджень та мобільного зв’язку. З аналогічних міркувань порушено кримінальні справи проти керівництва ТзОВ “Кришталь України” (колись фабрика “Райдуга”), керівництва ЗАТ “Львівсистеменерго”. Крім того, за схожі дії прокуратура Сихівського району порушила крмиінальну справу проти директора ВАТ “Львівський автобусний завод” пана Драгомирецького, щоправда за іншою статтею – 172 (Грубе порушення законодавства про працю).

Як оповів заступник голови ОДА Степан Лукашик, найбільшими боржниками із зарплатні зараз активно займаються правоохоронні органи. Це зокрема, стсосується ВАТ “Автонавантажувач” та державного підприємства “Львівприлад”, де призначені арбітражні керуючі для санації обох підприємств, однак з початку цього року вони сутєво наростили борги по зарплатні – “Автонавантажувач” на мільйон, а “Львівприлад” – на 400 тисяч. За словами Степана Лукашика, обласна адміністрація серйозно взялася за боржників. За поданням голови ОДА з посади звільнено генерального директора НДРТІ Ростислава Обуханича, який за два роки заборгував своїм працівникам 3 млн. гривень. “Ми готуємо ще ряд подань на інших керівників, де є великі заборгованості” – підкреслив Степан Лукашик. Водночас він зазначив, що перш, ніж вдатися до такого крайнього заходу, з цими керівниками проведено роботу – більшість із них представила обласній владі графіки погашення боргів протягом трьох найближчих місяців. А наступного понеділка керівництво облсної адміністрації планує проветси зустріч з керівниками підприємств. Які мають дещо менші заборгованості із заробітної платні. “Ми робимо все, щоби до першого грудня усі 95 млн. гривень боргів були виплачені”- підкреслив Степан Лукашик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *