ОСТАННІ НОВИНИ

Тривають навчання „Раф енд Реді 2004“

|

Перший етап міжнародних навчань з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій „Раф енд Реді 2004“ відбувається на Державному гірничо-хімічному підприємстві “Сірка”. Як повідомляє кореспондент “Львівського порталу”, рятувальники тренуються в проведенні пошуково-рятувальних заходів в зоні великомасштабного земелетрусу. Через годину розпочнеться другий етап навчань.

Перший етап тренувань відбувається за таким сценарієм. Вночі о 4годині 30 хвилин стався землетрус силою 7 балів за шкалою Ріхтера з епіцентром 3 кілометри на захід від населеного пункту “Яворів”. Внаслідок землетрусу зруйнувалися житлові будинки та промислові будівлі, в деяких містах та селах виникли пожежі, припинилася подача електроенргії та водопостачання. За попередніми даними загинуло 150 осіб, 3,5 тисячі отримали поранення середнього ступеня важкості і близько 400 людей пропали безвісти. Наразі рятувальники намагаються витягнути людей з-під завалених підвальних приміщень, а альпіністи транспортують постраждалих із висотних споруд, сходи яких завалилися. Пожежники та рятувальники виносять з-під завалів постраджадалих та мертвих. Окрім цього, прибула інтернаціональна група парашутистів (Вірменія, Азербайжан, Україна, Молдова і Америка), які оцінювали ситуацію з неба. Згодом приїхали: оперативно-рятувальна служба, медична служба, гірська допомога, автодорожня інспекція. Одночасно працюють близько 300 людей.

Другим етапом навчань, який орієнтовно розпочнеться через годину, буде організація життєзабезпечення постраждалому населенню в районі стихійного лиха. Відтак там планують розкласти великі медичні палатки, де лікуватимуть людей яких зараз умовно рятують. Наразі на полігон звозять медичне обладнання та демонструють швидкість його розкладання.

“Наше міністерство справді підлягає критиці. Але останнім часом ми реорганізовуємся та оновлюємся. І сьогодні ви зможете побачити злагоджені дії нового міністерства” – зазначив на прес-конференції міністр з питань надзвичаних ситуацій України Григорій Рева. А помічник генерал-ад’ютанта військово-повітряних сил Національної Гвардії Каліфорнії, бригадний генерал Деніс Дж. Лукас зазначив, що сама українська матеріально-технічна база нічим не поступається, українські рятувальники в деяких випадках на багато краще справляються, ніж американські.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *