ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ порушило кримінальну справу проти чиновника обласного фонду підтримки житлового будівництва на селі

|

УСБУ у Львівській області порушило кримінальну справу за ознаками частини другої статті 210 ККУ (порушення законодавства про бюджетну систему України) проти чиновника обласного фонду підтримки житлового будівництва на селі, повідомляє прес-група УСБУ у Львівській області.

За даними прес-групи, цю справу порушено через те, що службова особа фонду видала кредит одному з колишніх керівників ВАТ “Городоцький молочний завод” на суму 60 тисяч гривень на будівництво житла у сільській місцевості, хоча сам будинок побудовано у межах міста Городка, а кредит не міг перевищувати 50 тисяч гривень.

Загалом, підкреслюється у повідомленні, перевірка, що її провели працівники УСБУ спільно з обласним КРУ виявили ряд порушень законодавства з боку посадовців зазначеного фонду. На даний момент з’ясовано, що у 70% випадків (загалом було надано кредиити 23 позичальникам), кредити надавали особам, які будувалися в містах і не проживали у сільській місцевості. Крім того, перевіркою виявлено, що значна частина кредитів була надана особам, які є здебільшого керівниками підприємств та комерційних структур. Зараз триває перевірка законності видачі всіх інших кредитів на загальну суму понад 500 тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *