ОСТАННІ НОВИНИ

Суд проти засновників “Львівської газети” відбудеться 30 червня

|

Судовий розгляд кримінальної справи проти КМЦ “Дзига” і “Троттоли” за звинуваченням у несплаті податків відбудеться 30 червня о 10 годині саме таке рішення прийняла суддя Сихівського міського суду. Сьогодні під час досудового засідання суддя Тетяна Приколота своїм рішенням, яке не підлягає оскарженню, відхилила зауваження адвокатів обвинувачених Маркіяна Іващишина та Ярослава Рущишина і вирішила, що судове засідання таки відбудеться наприкінці місяця, оскільки справа має достатньо підстав, щоб розглядати її в суді, тоді як захисники пропонували відправити справу на додаткове розслідування.

За словами одного з адвокатів Ірини Єрмолової, при розгляді справи було порушено права обвинувачених, яким не дали можливості захищатися, хоч вони і не повинні доводити свою вину. Сьогоднішє засідання було офіційно відкритим, щоправда, журналістам спочатку казали не заходити, а після спроб операторів зазняти, як суддя просить їх із зали, таки дозволили зайти, але заборонили знімати і записувати на диктофони.

Перед прийняттям рішення журналісти спробували також взяти коментар у заступника прокурора міста Львова Володимира Василика, який відмовився коментувати щось на місці, сказавши, що він залюбки надасть інформацію представникам прес-служби прокуратури відразу після того, як ми до них звернемося.

Нагадаємо, це вже друге досудове засідання у цій справі, оскільки перше не відбулося через відсутність представника прокуратури.

Кримінальну справу за ознаками частини третьої статті 212 ККУ (Ухилення від сплати податків та інших платежів) порушила податкова адміністрація у вересні минулого року. Як розповів “Львівському порталу” один із обвинувачених Ярослав Рущишин, йому та ще одному засновнику “Львівської газети” Маркіяну Іващишину інкримінують те, що реклама, яка була заявлена на музичному фестивалі “Слухай українське!”, що відбувався навесні 2002 року, нібито так і не прозвучала на цьому фестивалі, а відтак його організатори не сплатили податків на понад сто тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *