ОСТАННІ НОВИНИ

Збереження історичної забудови Львова бажає кращого

|

На збереження історичної забудови нашого міста, яка налічує понад 2 тисячі пам’яток архітектури, цьогоріч з державного бюджету виділили 5 мільйонів гривень. В той час, як зазначив заступник начальника управління капітального будівництва ЛМР Петро Хаба, на реставрацію лише однієї пам’ятки архітектури в Одесі держава виділила 60 мільйонів.

“Недостатнє фінансування з державного бюджету є причиною невиконання основних заходів по збереженню історичної забудови нашого міста” – наголосив Петро Хаба. Він зауважив, що цьогоріч держава на ці роботи виділила всього лише 5 мільйонів гривень, хоча місто просило 30 мільйонів. Відтак він звернувся до мера Львова з проханням спільно з головою ЛОДА написати листа-прохання до Кабміну України, щоб якось зрушити це питання з місця. “Центральна частина Львова належить до історичної спадщини ЮНЕСКО. І наша держава підписала всі гарантії, однак чомусь не виконує їх”- наголосив пан Петро.

До першочергових заходів із збереження історичного середовища Львова відносять ліквідацію аварійного стану театру імені М.Заньковецької (цьогоріч для цього виділили 1 мільйон гривень проти звичних 100-200 тисяч), а також усунення аварійного стану особливо цінних пам’яток архітектури державного та світового значення: Інституту нарадознавства НАН України, “Чорної кам’яниці” та Королівського арсеналу. Окрім цього, необхідно виконати реставраційні роботи у палаці Бандінеллі, палаці Потоцького, Природознавчому музеї, палаці Бесядецьких (обласна дитяча бібліотека) та у багатьох житлових будинках, що на Площі ринок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *