ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Лисенка, 23а буде музей національно-визвольних змагань

|

У Львові по вул. Лисенка, 23 а буде створено музей національно-визвольних змагань”, в якому буде розміщено документальні свідчення про національно-визвольні змагання та військово-історичні зразки важкого озброєння. Сьогодні рішенням виконкому приміщення для музею на вулиці Лисенка 23-а було надано на правах оренди терміном на 50 років. Спочатку, музей працюватиме як філіал Львівського Історичного музею, але у майбутньому, планується надати йому статус окремого музею.На це ж приміщення претендували також Національна бібліотека ім. В. Стефаника.

Члени виконавчого комітету більшістю проголосували “за” надання приміщення під створення музею “Національно-визвольних змагань”, спираючись на той факт, що обов’язком українців є належним віддати це приміщення на память тих, хто роками боровся за нашу землю, захищаючи її громадян.

Ідея створення музею національно-визвольних змагань у Львові не вдавалось втілити впродовж кількох років, зокрема за цей час було декілька варіантів, де б мало бути його приміщення. Зокрема у травні 2003 року координатор депутатської групи “Наш Львів” у Львівській міській раді Мирослав Хом’як виступив із зверненням до міського голови Львова Любомира Буняка з пропозицією створити таки й музей, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *