ОСТАННІ НОВИНИ

Юні львів’янки стали переможцями Міжнародного фестивалю дитячого малюнку

|

Переможцями Міжнародного фестивалю дитячого малюнку “Юні таланти під покровом Короля Данила”, який вдруге проходив у Львові у рамках святкування Дня захисту дітей, стали дві львів’янки та юний художник з Польщі. Вчора на площі Соборній та на площі Галицькій навколо пам’ятника королю Данилу близько п’ятисот дітей з України, Польщі, Німеччини, Голландії та Угорщини малювали та складали орігамі.

У першій майстерні, як умовно називає подвір’я Львівської дитячої галереї організатор фестивалю Ольга Михайлюк, юні художники малювали графіті. „Стіни були попередньо підготовлені, їх заштукатурили, тому сьогодні на подвір’ї з’явилася ще одна галерея“, – розповідає пані Михайлюк. Другу творчу майстерню розмістили навколо пам’ятника королю Данилові, за столиками діти вправлялися у графіці та живописі. Оцінювало роботи учасників компетентне журі, до складу якого входили ректор Львівської академії мистецтв Андрій Бокотей, народний художник України Любомир Медвідь, художник з Республіки Польща Юрій Сулімов та головний художник Львова Володимир Сколоздра.

Найкращих обирали у трьох номанаціях: живопис, графіка та графіті. Відтак у живописі найцікавішою роботою визнали малюнок одинадцятирічної львів’янки Юлії Бабинець, а найкращим графіком виявилася Ольга Капустняк, третю нагороду отримали юні художники з Польщі. „Дуже довго тривало обговорення кожної роботи, тому журі основним критерієм обрали не техніку чи манеру виконання, а враження, яке справляла робота на глядачів“, – зазначила пані Михайлюк. Жоден учасник фестивалю не залишився без подарунка, усі отримали дипломи лауреатів фестивалю та цінні подарунки від ВАТ „Страхова компанія „Універсальна“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *