ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині – високий дипломатичний десант

|

Зразу два дипломати високого рівня відвідали сьогодні Львівщину – Посол Румунії в Україні Александру Корня та Посол Хорватії в Україні Маріо Міколіч. Обидва посли зустрілися з головою облдержадміністрації Олександром Сендегою, повідомляє прес-служба ОДА.

Александру Корня, зокрема, зазначив, що метою візиту на Львівщину є ознайомлення з регіоном, станом його соціально-економічного та культурного розвитку, а також вивчення можливостей розвитку економічної спіпраці між регіонами Румунії та Львівщини.

За словами Олександра Сендеги, упродовж останніх років Румунії належить незначна частка зовнішньоторговельного обороту Львівської області, проте спостерігається певне збільшення обсягів зовнішньої торгівлі.

Програмою перебування пана Посла у Львівській області передбачено також відвідання Старосамбірського району (монастир Св. Онуфрія), зустріч з єпископом УГКЦ І.Возняком, відвідання собору Св.Юра.

У зустрічі голови ОДА з послом Хорватії взяли участь також директор фірми “ІСС Ukraine” Желько Гранатір, член спостережної ради ДП “Електроконтакт-Київ” Степан Мікулчіч, менеджер з маркетингу представництва “Подравки” Марина Каменецька.

Як Україна, так і Хорватія мають хороші передумови для відновлення економічної співпраці, вважає Маріо Міколіч. Попри це, обсяг інвестицій з Хорватії станом на 1 квітня 2004 становить лише 637,55 тис. дол. США, в області також створено 10 спільних підприємств.

Представник “Подравки” Марина Каменецька зазначила під час зустрічі, що Львів – друге місто в Україні по продажах продукції відомої європейської марки. Зокрема, саме на Львівщині дуже популярною залишається приправа “Вегета”, яка експортується з 1967 року і визнана найвдалішим продуктом з виробничого портфелю “Подравки”. Найбільша проблема для компанії – це виличезна кількість фальсифікату, яка пропонується покупцям на українському ринку за значно нижчими цінами, є неякісною, а іноді навіть шкідливою для здоров’я, підкреслила Марина Каменецька.

Желько Гранатір запропонував керівнику області ряд інвестиційних проектів у сфері будівництва. Зокрема, компанія “ІСС Ukraine” має досвід будівництва сміттєпереробних заводів у Мілані, Лондоні, Амстердамі та інших країнах, а в даний час готова до співпраці з Львівщиною. Такий завод, переконаний Желько Гранатір може будуватись навіть на території міста, оскільки має хороші очисні споруди, фільтри, а тому є екологічно чистим.

Олександр Сендега запросив гостей взяти участь у цьогорічному IV Міжнародному Економічному Форумі у Львові і запропонував інформаційно підтримати участь офіційної та бізнесової делегації Хорватії у його роботі.

ДОВІДКА

Зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств Львівської області з Румунією у І кварталі 2004 року склав 827,8 тис. дол. США, або 0,1 % від загального обсягу обороту, в тому числі експорт – 705,7 тис. дол. США (0,5%), імпорт – 122,1 тис. дол. США (0,03%).

Зовнішньоторговельний оборот товарами підприємств Львівської області з Хорватією у І кварталі 2004 року склав 304,6 тис. дол. США, або 0,05% від загального обсягу обороту, в тому числі експорт – 83,8 тис. дол. США (0,06%), імпорт – 220,9 тис. дол. США (0,05%). Порівняно з відповідним періодом 2003 року обсяг зовнішньоторговельного обороту з Республікою Хорватією зменшився на 198,1 тис. дол. США, у тому числі експорт зменшився на 24,4 тис.дол.США, а імпорт – на 173,7 тис.дол.США.

На 1 квітня 2004 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку регіону склав 316,1 млн. дол. США. Протягом І кварталу обсяг іноземних інвестицій збільшився на 11,2 млн. дол. США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *