ОСТАННІ НОВИНИ

До першого серпня „Граду“ на Львівщині уже не буде

|

До першого серпня цього року військовики обіцяють вивезти за межі області усі запаси реактивних снарядів „Град”, повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник служби ракетно-артелирійського озброєння штабу ЗахОК полковник Олександр Марущенко. Таке рішення прийнято командувачем військами ЗахОК і затверджене у міноборони.

Зараз на території трьох військових складів області налічується 207 умовних вагонів з реактивними снарядами “Град”, причому, левова пайка припадає на склад у Бродах, який буде розформований до кінця жовтня цього року. І реактивні снаряди виїжджатимуть з нього на центральні арсенали у першу чергу. Крім того, військовики планують до кінця 2006 року розформувати й склад у Брюховичах та Яворові. Цікаво, що реактивні снаряди переміщатимуть у сховища в Балаклії, Лозовій та у сумнозвісній Новобогданівці Миколаївської області. Окрім того, військовики планують частину боєприспасів, які уже непридатні до використання за призначенням, підірвати на полігоні у Яворові, а ще вісім – використати за призначенням під час навчань.

Також , за словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій ЛОДА Олексія Титаренка, обласна комісія розробила ряд заходів для безпеки функціонування складів з боєприпасами. Зокрема, військовики уже отримали 100 тисяч гривень на облаштування пожежних водойм, а також для громовідводів. Крім того, місцева міліція тепер постійно на патрульному автомобілі об’їжджає зону складів у Брюховичах, а поза тим біля складів влаштовано ще один опорний пункт правопорядку, де по черзі перебувають чотири дільничні міліціонери. Водночас, було опротестовано пропозицію про вирубку майже 9 гектарів соснового лісу, який впритул підходить до складів. За словами депутата міської ради Віри Лясковської, це непродумане рішення і до цього питання треба буде підійти уважніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *