ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки почали копатися під Міцкевичем

|

На замовлення Ратуші фірма “Техно-сервіс” почне сьогодні досліджувати підземні комунікації під пам”ятником Адаму Міцкевичу. Польська сторона просила львів”ян навести лад з підземними мережами, аби після відновлення пам”ятника Міцкевичу не було якихось ексцесів. Цього року минуло 100 років з дня спорудження пам”ятника. До столітньої річниці спільними зусиллями двох держав споруду відреставрують.

Від сьогодні починають досліджувати каналізаційний колектор, який несе води Полтви під пам”ятником. Про це “Люкс-ФМ” повідомив заступник директора “Техно-ресурсу” Мирослав Заплатинський. За його словами, колектор розкопають з боку проїжджої частини. Ремонтники використають просторий люк, до якого взимку скидають сніг. Попередній огляд показав, що всередині колектора достатньо місця для риштувань, тому яму на дорозі копатимуть невелику, лише для передачі інструментів та матеріалів.

Як зазначає заступник директора, на роботу отримано дозвіл на 3 місяці. Планується, що впродовж найближчих тижнів польська сторона візьметься до реставрації. Гроші на відновлення монумента польському поетові дасть міська влада Любліна. Усі роботи виконуватимуть польські фірми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *