ОСТАННІ НОВИНИ

315 львівських школярів претендують на золоту медаль

|

Шкільний навчальний рік закінчується у п’ятницю, опісля чого, з 1-го по 22-е червня, учні 9-11 класів складатимуть випускні іспити. Про це детальніше розповів під час сьогоднішньої жустрічі з журналістами начальник відділу освіти Львівської міськради Костянтин Лазурко.

За його словами, близько 5% випускників від загальної кількості школярів претендують на медаль. Відтак, з восьми тисяч учнів на золоту медаль претендують 315 школярів, а на стрібну – 115. Окрім цього, 113 школярів складатимуть екзамени екстернатом. “Хочу нагадати, що у нас є 44 призери Всеукраїнської олімпіади, п’ятеро з яких вибороли перші місця, троє учнів стали переможцями Міжнародної олімпіади”- розповів Костянтин Лазурко. Він також зауважив, що вже другий рік поспіль львівські учні можуть проходити незалежне тестування з історї та математики, тому іспити з цих предметів у школі вони потім не складатимуть. На думку Костянтина Лазурка, незалежне тестування відбувається доволі успішно, оскільки з’явилася пропозиція зробити таку перевірку знань і з українськоїх мови.

Окрім того, цьогоріч місто планує оздоровити понад дві тисячі обдарованих школярів та дітлахів з малозабезпечених сімей. Вони зможуть провести літній відпочинок у Карпатах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *