ОСТАННІ НОВИНИ

Обласне керівництво зустрінеться з лауреатами Шевченківської премії

|

У суботу о 12 годині в рамках святкування Шевченківських днів керівництво облдержадміністрації покладе квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, опісля чого голова ЛОДА Олександр Сендега зустрінеться з львівськими лауреатами Шевченківської премії.

Нині у Львові проживає 23 лауреати Шевченківської премії, серед них два творчі колективи – хорова капела “Дударик” та заслужена капела України “Трембіта”. Серед відомих львівських діячів, відзначених премією, Мирослав Скорик, Микола Колесса, Андрій Бокотей, Борис Возницький, Ігор Калинець, Роман Лубківський, Марія та Даніїла Байки, Федір Стригун, Василь Откович, Володимир Патик та ін. Національна премія України ім.Т.Шевченка становить 100 000 гривень.

Як повідомили в управлінні культури облдержадміністрації, всеукраїнська премія ім. Т. Шевченка заснована на початку 60-х років. Достойних визначає Комітет з національної премії України ім. Т.Шевченка (м.Київ). Премія складається з номінацій: художня література, публіцистичні та культурологічні праці, музичне мистецтво, образотворче мистецтво, сценічне та екранне мистецтво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *