ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Олійник буде судитися з Януковичем

|

Народний депутат Петро Олійник має намір подати судовий позов на уряд за незаконні дії Кабміну. Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції. “Наступного тижня група депутатів або я сам звернемося до суду загальної юрисдикції зі скаргою на незаконні дії Кабінету Міністрів Януковича, пов’язані з розподілом коштів на капітальне будівництво” – заявив він.

За словами Петра Олійника, уряд порушив закон, видавши 19 квітня постанову №509 “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання інвестиційних проектів у 2004 році” з грифом “Не для друку”. “Усі питання, пов’язані з бюджетом є відкритими, згідно з чинним законодавством і гриф “ не для друку” на них ставити не можна” – твердить народний депутат.

Крім того, Петро Олійник вважає, що сам розпоідл бюджетних коштів відбувався за кланово-партійним принципом. За його словами, депутати Верховної Ради та місцева влада пропонували виділити на капітальне будівництво 32 мільйони, але уряд вирішив, що краще видати по 1,8 млн. гривень на кожен з мажоритарних округів. А коли дійшло до справи, то виявилося, що задоволені тільки потреби трьох округів на суму понад 6 млн гривень. Як вважає Петро Олійник, округи Петра Писарчука та Петра Димінського мали отримати кошти тому, що вони належали на момент підписання постанови до фракцій більшості – СДПУ (о) та “Регіонів України”, а от кілька об’єктів у Стрийському районі, де депутатом є нашоукраїнець Ігор Осташ, отримали фінансування тому, що це батьківщина ще одного представника більшості – аграрія Михайла Гладія.

Решта районів та міст області до цього часу не отримали ні копійки державних субвенцій, хоча потреби мають набагато серйозніші, ніж, наприклад, стрийський краєзнавчий музей “Верховина” чи реконструкція народного дому у тому ж Стрийському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *