ОСТАННІ НОВИНИ

Руслана перемогла на „Євробаченні“

|

Львівська співачка Руслана гідно представила Україну на 49-му європейському музичному конкурсі „Євробачення“. У фіналі конкурсу, що відбувся вчора уночі у турецькому Стамбулі, пісня Руслани „Дикі танці“ стала найкращою, набравши 280 балів на підставі телеопитування, що проводилось в 36 країнах. Пісня-переможиця Руслани Лижичко становила суміш народних карпатських мотивів з сучасними ритмами. Народні інструменти звучали в надшвидкому темпі, а супроводилося все напівакробатичними танцями танцівниць у шкіряних костюмах.

Під час голосування основна боротьба розгорілася між співаками з України, Греції, Туреччини та Сербії з Чорногорією, але завдяки підтримці жителів багатьох європейських країн, які високо оцінили запальні „Дикі танці“ Руслани, українка змогла вирватися вперед.

Україна вперше перемогла на„Євробаченні“. Завдяки цій перемозі, наступний – ювілейний – 50-ий конкурс „Євробачення“ відбудеться 2005 року в Києві.

Усього участь у фіналі конкурсу брали представники 24 країн – Греції, Сербії і Чорногорії, Кіпру, Мальти, Боснії і Герцеговини, Нідерландів, Албанії, Хорватії, Македонії, Іспанії, Австрії, Норвегії, Франції, Німеччини, Бельгії, Росії, України, Ісландії, Ірландії, Польщі, Великої Британії, Туреччини, Румунії та Швеції. За оцінками фахівців, в прямому ефірі за ним спостерігали понад 10 мільйонів людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *