ОСТАННІ НОВИНИ

Дохідна частина бюджету області не виконується у 15 районах та містах Львівщини

|

За перший квартал поточного року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 161,7 млн гривень, що становить 102,9% до квартального плану, повідомив сьогодні під час засідання колегії обласної адміністарції, присвяченої роботі народно-господарського комплексу області заступник голови ОДА з фінансових питань Олег Демків.

Водночас, він зазначив, що по 15 районах та містах області дохідна частина бюджету не виконана. Найнижчими ці показники є в Самбірському районі – 47,3% до плану, місті Борислав –67,9% та Перемишлянськогораойну – 71%. За словами Олега Демківа, основою причною такого стану є те, що під час формування бюджету місцеві ради завищували показники дохідної частини бюджету. У той час, коли практично всі райони та міта перевиконали статтю з надходжень податку з фізичних осіб – на 108,6% до плану, недобрано 1:% плати податку за землю. Як зазаначив Олег Демків, за результатами першого кварталу можна говорити про те, що існує реальна загроза того, що в до кінця року дохідна частина бюджету області недоотримає 30 млн. гривень.

Водночас, в області за перший квартал мобілізовано 386,7 млн. гривень до державного бюджету, за рахунок чого здійснюється перерахування дотації вирівнювання місцевим бюджетам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *