ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю вшановуватимуть пам’ять померлих від СНІДу

|

Цієї неділі у Львові відбудеться всеукраїнська акція приурочена відзначенню Дня пам’яті людей, що померли від СНІДу під назвою “Люби, пам’ятай, живи”. В рамках акції протягом дня у Парку культури відбуватимуться інформаційні виступи, розповсюджуватимуть друковану продукцію та проводитимуть вуличне анкетування. О 17 годині в органому залі відбуватиметься концерт-реквієм, а після цього, о 19.00, відбудеться відкриття алеї пам’яті померлих на вулиці В. Великого, 14а(подібні алеї встановлять у 17-ти регіонах України).

Закінчиться акція запаленням свічок – повідомив під час прес-конференції керівник ЛМГО “Світло” представник “Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ” Тарас Кушнір . У Львові подібна акція відбуватиметься вчетверте.Вшанування померлих від СНІДу і, власне, проведення акції, має конкретну мету – привернення увагу громадськості до проблеми ВІЛ-інфікованих, поширення знань про шляхи запобігання імунодеціциту та солідарність з інфікованими.

Як повідомляє президент Благодійного фонду “Салюс” Мар’яна Служинська, станом на перше квітня в області на обліку перебуває 507 ВІЛ-інфікованих, з яких 40 осіб знаходяться у стадії СНІД. За чотири роки від імунодефіциту в області померло 83 особи, віком від 28 до 30 років. Загалом, по Україні зареєстовано 65,5 тисяч випадків ВІЛ-інфекції, і померло вже майже чотири тисячі людей. Інфіковано близько 1% мешканців України, що ставить Україну на перше місце серед країн Східної Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *