ОСТАННІ НОВИНИ

Сесія міськради знову не вирішила сьогодні проблем освітян

|

Освітянське питання депутати міської ради сьогодні так і не вирішили. Мер Львова Любомир Буняк розпустив сесію, оскільки, на його думку, її роботу блокували депутати від фракції “Наша Україна” – вони покинули сесійну залу після того, як не вдалося проголосувати за пропоновану ними поправку до ухвали “Про здійснення видатків на освіту у 2004 році”.

Після інформації, яку озвучила заступник міського глови з гуманітарних питань Ірина Романів, депутати приступили до жвавого обговорення проекту ухвали “Про здійснення видатків на освіту у 2004 році”. Відповідно до неї виконавчий комітет зобов’язувався за погодженням постійної комісії фінансів та планування бюджету вносити зміни у видатки на освіту (що передбачені у міському та районних бюджетах Львова на 2004 рік) у випадку арештів рахунків закладів освіти та примусових стягнень виконавчою службою коштів для виплат за рішеннями судів.

З цим категорично не погодилися депутати від фракції “Наша Україна”. Вони запропонували внести до ухвали поправку, де б вказали конкретну суму, яку виділять у резервний фонд при розподілі вільних залишкових коштів міського бюджету для погашення поточної заборгованості у випадку арештів освітянських коштів за рішеннями судів. Головним чином нашоукраїнці пропонували виділити у резервний фонд 5,6 мільйонів гривень. “Бюджет у нас напружений і до кінця року його буде виконано під зав’язку. Тому я наполягаю, щоб зараз ми визначили конкретну суму” – наголосив депутат міської ради Юрій Кужелюк.

Натомість Любомир Буняк заявив, що в такому випадку представники освіти та культури залишаться без поточних грошей. “Це ідеальний проект ухвали і я прошу його підтримати” – наполягав мер міста. Відтак, як оголосив голова лічильної комісії за поправку проголосували лише 35 депутатів, хоча трохи згодом визнав, що помилився – “за” піднялися 45 депутатських рук.

Не вдалося міським депутатам та меру міста дійти консенсусу і після 30-хвилинної наради керівників фракцій та груп, що відбувалася у малому сесійному залі. На ній було домовлено поставити поправку на повторне голосування. Оскільки переголосування не відбулося – цю пропозицію підтримали лише 42 депутата, нашоукраїнці покинули сесійну залу і вийшли до пікетуючих вчителів, які продовжували стояти під стінами мерії. Через брак кворуму міський голова оголосив перерву до наступного четверга.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *