ОСТАННІ НОВИНИ

Гудима проситиме аудієнції в Івана Павла ІІ

|

Народний депутат України, голова ЛОО УНП Олекса Гудима звернувся до Святішого Отця Івана Павла II Папи Римського з проханням про аудієнцію для групи народних депутатів України, під час якої парламентарі мають намір передати Йому звернення 150 нардепів з проханням надати Українській Греко-Католицькій Церкві статус Патріархату – повідомляє прес-служба ЛОО УНП.

Ще на початку березня цього року 150 народних депутатів України підписалися під зверненням до Святішого Отця щодо визнання Патріархату УГКЦ. Тоді ж група звернулася до Міністерства закордонних справ України та Папської Нунціатури в Україні про сприяння в аудієнції в Івана Павла II. Проте до цього часу не було жодної реакції на це клопотання. О. Гудима припускає, що двохмісячна відсутність відповіді на прохання народних депутатів України про аудієнцію викликана надмірною турботою про здоров’я Понтифіка.

Водночас, депутат впевнений, що Святіший Отець з радістю прийме звістку з України, яка пам’ятає Його Пастирський візит, а також добру волю значної частини парламентарів щодо визнання патріаршого статусу УГКЦ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *