ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах залишається 76 вагонів з установками “Град”

|

76,5 вагонів реактивних установок системи “Град” все ще залишаються на військовій базі у селищі Брюховичі поблизу Львова, але протягом найближчих місяців вони будуть переміщені на іншу, більш безпечну базу на території Західнного оперативного командування, повідомиив сьогодні під час прес-конференції заступник командувача військами ЗахОК з питань озброєння Володимир Попович.

За його словами, перші 33 вагони будуть перевезені на арсенали міністерства оборони протягом травня цього року, а решта в установленому порядку буде перевезена на територію іншої бази, яка розташована у більш безпечному місці, адже у Брюховичах порушено одне з головних правил розташування складів боєприпасів – замість п’яти кілометрів відстані від складу до населеного пункту, ця відстань не перевищує кількасот метрів. Генерал Попович стверджує, що ракетні установки типу “Ураган” і “Смерч” уже вивезені за територію Західного оперативного командування. На території складу знаходиться 2, 7 тисяч вагонів боєприпасів.

За словами Володимира Поповича, інший великий склад боєприпасів у Бродах припинить своє існування до кінця вересня. Загалом же на території ЗахОК знаходиться майже 22 тисячі вагонів з боєприпасами і понад половина з них – 12 тисяч – припадає на територію Львівської області.

Найбільшим головним болем військовиків залишається відсутність коштів на забезпечення безпечного функціонування складів. За словами генерала Поповича, потрібно на це 980 мільйонів гривень, які треба освоювати протягом 5 років, але упродовж минулих років з бюджету на ці витрати було призначено трохи більше 2 млн. гривень. Так, для перенесення складу з Брюхович потрібно 66 мільйонів гривень, а для переміщення складу в Яворові – 20 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *