Директори шести шкіл відповідатимуть за скорочені уроки

|

Директори шести шкіл Франківського району нестимуть відповідальність за 22,5-хвилинні уроки, які проводили їхні школи під гаслом “Скільки платите – стільки й працюємо”. “Акція непокори не може пройти безслідно, адже діти недоотримали навчання. Відтак до директорів 6 шкіл застосують адміністративні стягнення – з травня вони не отримуватимуть доплату за напружену роботу” – розповіла завідувач відділом освіти Франківського району Катерина Гороховська.

За її ж словами дисциплінарними стягненнями покарати планували і 350 вчителів – їм мали виписати догани. “Однак на нараді ми вирішили, що догана – то не вихід, проте несумлінне виконання вчителями своїх обов’язків враховуватиметься під час визначення премій” – наголосила пані Гороховська. “Окрім цього, хочу зазначити, що суд ми не програли, він просто не вирішив наших спорів. За безпідставністю позовних вимог у позові нам відмовили, однак оскільки ми переконані, що 22,5-хвилинні уроки є страйком, то готуємо апеляцію до Львівського апеляційного суду” – заявила пані Катерина.

Тим часом, як повідомив заступник голови Франківської райадміністрації Михайло Космина, вчора виконавча служба Франківського району наклала арешт на освітянські кошти на загальну суму 893 тисячі 672 гривні, які скерують на погашення боргів за 57 статтею 691-ому педагогічному працівникові Франківського району. “Питання, яке порушували вчителі розв’язане” – наголосив Михайло Космина. Окрім цього, на наступній сесії міські депутати розглядатимуть питання компенсації відділам освіти коштів, які з них стягнули виконавчі органи юстиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *