ОСТАННІ НОВИНИ

Дощ втихомирив пристрасті

|

Сильний дощ, що падав сьогодні зранку майже до полудня, втихомирив такі традиційні для дев’ятого травня у Львові пристрасті між лівими і правими: екс-радянський день перемоги пройшов спокійно і без пригод. Усі бажаючі змогли безперешкодно прийти до Монумента воїнам переможцям, Марсового поля та Пагорба слави і покласти квіти до військових могил. Щоправда, без лівої риторики не обійшлося, адже головними діючими особами були не стільки реальні ветерани Другої світової війни, а представники лівих партій – СПУ та КПУ.

Оскільки на дев’яте травня припала ще й друга неділя травня, то звичні обвинувачення у тому, що міська влада ігнорує державні свята відпали самі собою – державні прапори висіли на кожному будинку. А відтак ліві зосередилися на ще одному об’єкті критики – стані меморіальних об’єктів. У резолюціях обох мітингів зазначалосмя, що ті ж таки Пагорб слави, Марсове поле та інші місця слави Червоної Армії доведені до руйнації, а місцева влада не вживає жодних заходів на поліпшення становища. Тому ліві закликають центральні органи влади вплинути на львівську владу, бо теперішня ситуація викликає тривогу з приводу гідного виконання президентського указу про відзначення 60-річчя Перемоги і визволення України.

Крім лівих в різний час сьогодні пам’ять полеглих вшанували представники обласної влади та командування ЗахОК, Руського блоку та Партії регіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *