ОСТАННІ НОВИНИ

Французькі та німецькі науковці зацікавилися історією української церкви

|

В Українському католицькому університеті триває конференція “Кров мучеників – насіння церкви”. Своїми міркуваннями з цього приводу з журналістами поділився відомий історик, головний редактор часопису “Церква у світі” отець-диякон Дідьє Ранс.

“Найчисленніших переслідувань у Європі зазнав слов’янський народ, російська православна церква мала найбільше мучеників, а інші церкви були взагалі знищені, саме тому ми зацікавилися вашою історією. Окрім того, слід запам’ятати, що життя мучеників не було одинаковим, зовнішні обставини в яких вони жили теж відрізнялися, іншою була і сума страждань, але “музика” була та сама” – розповів Дідьє Ранс. Відтак, за словами Владики Філіпа Брізара, єпископа, президента організації “Oeuvre d’Orient”, сьогоднішня конференція, яка присвячена мученикам, змушує задуматися над місцем церкви у культурі нації. “Церква повинна бути зв’язком культур Європи, яка, якщо не втратить своєї християнської душі, може стати прикладом єдності.Україна покликана відіграти в цьому найважливішу роль, бо примирення є важливою рисою українського християнства”- наголосив він.

Після зустрічі з львівськими журналістами іноземні гості відпривилися на другу частину конференції. Нагадаємо, участь у ній беруть французькі та німецькі науковці, зокрема, Христина дю Кудре, член Допомогової організації “Церква в потребі – Німеччина”, Отець Брюно-Марі Дюфе, доктор моральної та політичної філософії, магістр богослов’я, Отець Бернар Дюпір, відповідальний за католицькі парохії (російського походження) східного обряду у Франції та директор Російського католицького культурного центру у Парижі, та Мішель де Суа, директор організації “Oeuvre d’Orient”. Акція присвячена 30-й річниці заснування часопису „Церква у світі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *