ОСТАННІ НОВИНИ

ПП з Львівської області „нагріло“ НТВ на 2 мільйони гривень

|

У Львівській області співробітники державної служби з боротьби з економічною злочинністю викрили протиправну діяльність ПП, яке більше року порушувало авторські і суміжні права російської телекомпанії „НТВ“.

У ЦГЗ МВС України проінформували, що, порушуючи авторські права компанії НТВ, фірма незаконно ретранслювала програми зарубіжного телеканалу в передачах своєї кабельної мережі і в такий спосіб заробила більше ніж 2 млн. гривень.

За словами начальника відділу із захисту інтелектуальної власності державної служби з боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Львівській області Василя Телиці, спочатку фірма транслювала без згоди правовласника програми каналу НТВ-СВІТ. Дізнавшись, що їхньою діяльністю зацікавилася міліція, підприємці переключилися на канал НТВ, сигнал якого отримували безкоштовно за допомогою супутникової антени. Втім, зазначив Телиця, трансляція програм НТВ в Україні заборонена, оскільки НТВ є внутрішнім каналом Росії.

Збитки, заподіяні телекомпанії, оцінено в 631 тис. гривень. За фактом даного злочину порушено кримінальну справу. Як повідомили у ЦГЗ МВС України, інтелектуальне „піратство“ карається КК України штрафом, виправними роботами або позбавленням волі на термін від 5 років з конфіскацією майна, повідомляє ForUm.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *