ОСТАННІ НОВИНИ

Митрополичий палац повернувся до римо-католицької церкви

|

Сьогодні відбулася урочиста передача у безоплатне користування митрополичого палацу Римо-католицької церкви її первісному власникові – Львівській архдієцезії РКЦ. На урочистості прибули перший заступник Державного секретаря Ватикану архієпископ Леонардо Сандрі та віце-прем`єр України з гуманітарних питань Дмитро Табачник. Також в урочистостях взяли участь голови Державних комітетів з питань технічного регулювання та споживчої політики Леонід Школьник та комітету у справах релігій Вітор Бондаренко, голова ЛОДА Олександр Сендега і голова обласної ради Михайло Сендак та представники духовенства РКЦ у Львові.

Урочистоті розпочалися Літургією в поблизькому храмі, що входить до палацового комплексу. Майже три роки знадобилося Державному комітетові з питань технічного регулювання та споживчої політики, щоби перенести частину науково-дослідного інституту “Система” в інше місце, а палац віддати його справжнім господарям. Як зазначив у своєму виступі архієпископ Сандрі, після кількох десятків панування режиму, який переслідував християнську спільноту, уряд незалежної України вжив заходів, аби відновити справедливість і передати культові будівлі представникам різних конфесій. У тому числі й РКЦ. Відтак він від імені Святого престолу висловив вдячність за такий жест і запевнив пристуніх, що римо-католицька громада відчуває свою відповідальність за побудову в Україні демократичного суспільства та докладатиме для цього зусиль.

Водночас львівський митрополит кардинал Мар`ян Яворський також подякував усім причетним до цієї події та зазначив, що зараз в цей момент держава направляє кривду часів радянських, що була заподіяна як церкві, так і громаді загалом.

За роки незалежності число громад РКЦ у Львівській області зросло з 9 до 140, їм передали 78 храмів, п`ять храмів збудовано, а ще чотири будується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *