ОСТАННІ НОВИНИ

Піших походів з прапорами завтра не буде

|

Завтра в нашому місті відразу кілька політичних сил планують зустрічати перше травня. Зважаючи на можливість зіткнення людей різних ідеологій під час піших походів містом ( які раніше планували), згідно з рішенням суду організаторам акцій обмежили право на проведення масових акцій, прив’язавши їх до конкретного місця. Щоправда, керівник ЛОО КПУ був через це дуже незадоволений і обіцяв не погодитися з таким рішенням.

Тож о 9 годині ранку відбудеться відразу три пікети. Як повідомив “Портал” голова ЛОО “Батьківщина” Іван Денькович, унсовці, уерпісти, представники ЛОО “Батьківщина” та партії “Єдність” на віче зберуться біля пам’ятника І. Франкові. В офісі ЛОО ВО “Свобода” сказали, що вони о тій ж годині будуть біля пам’ятника Шевченкові і, можливо, до них приєднаються мітенгуючі біля університету Франка. А СДПУ(о) має намір покласти квіти до пам’ятника Грушевському і провести короткий мітинг за участю народних депутатів П. Писарчука та І Шурми – повідомив прес-секретар голови ЛОО СДПУ(о) Ігор Балинський.

О десятій годині буде мітинг ЛОО СПУ біля монументу Слави на вулиці Стрийській – повідомляв Є. Таліпов. Щоправда, досі не вдалося з’ясувати, що робитимуть завтра обласні комуністи, оскільки на телефонні дзвінки в офісі не відповідають.

Водночас, Львівський обком КПУ і член президії ЦК КПУ, народний депутат України Олександр Голуб мають намір звертатися у Вищу раду юстиції з вимогою притягнути до відповідальності суддю Галицького місцевого суду Львова Олексієнко за перевищення повноважень при здійсненні правосуддя. Як заявив перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк, на думку комуністів, суддя, заборонивши проведення піших походів 1 травня у Львові, ухвалила “чисто політичне рішення”, – повідомляє „УНІАН“. “Суддя Олексієнко при ухваленні даного рішення вийшла за рамки правового поля, порушивши ст. 39 Конституції України і ч. 2 ст. 11 прим. “Конвенції про захист прав і свобод людей”, згідно з якою заборони обмеження цих прав, за винятком встановлених законом, не може бути”. “Оскільки відповідний закон в Україні ще не прийнятий, то суддя Олексієнко вийшла за межі своїх повноважень і перебрала на себе повноваження законодавчої влади”, – заявив Калинюк. У зв’язку з таким рішенням Калинюк навіть обіцяв прийняти заяву на ім’я Президента України Леоніда Кучми і голови ВРУ Володимира Литвина, у якій Львівський обком КПУ мав ініціювати питання про відставку нинішнього складу Львівської міської ради і міськвиконкому за те, що “вони не можуть забезпечити наших конституційних прав і інтересів” – повідомляє ForUm.

Нагадаємо, 29 квітня Галицький місцевий суд Львова своїм рішенням задовольнив позов Львівської міської ради про заборону піших походів (маніфестацій) політичними партіями 1 травня у Львові. Напередодні, у міськраді відбулася погоджувальна рада представників політичних партій, які заявили про свій намір провести акції 1 травня у Львові. Учасникам запропонували відмовитися від піших походів взагалі або змінити свої маршрути і провести заходи окремо один від одного. Однак компромісу досягти не вдалося – представники Львівської обласної організації СДПУ(о) і Львівської облорганізації КПУ наполягали на тих маршрутах, які вказані у поданих ними заявках. Після того, як переговори “зайшли в тупик”, міська влада звернулася до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *