ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Шурма вважає, що Тягнибок ховається за депутатським мандатом

|

Голова ЛОО СДПУ(о) Ігор Шурма вважає, що народний депутат Олег Тягнибок в суді прикривається своїм мандатом – повідомляє “Вголос”. Зважаючи на те, що перше судове засідання за позовом ЛОО СДПУ(О) до народного депутата Олега Тягнибока, яке відбулося учора, перенесли на 15 травня і відповідач представив заперечення, у якому просить суд відмовити в задоволенні позовних вимог за їх безпідставністю, прес-служба ЛОО СДПУ(О) розповсюдила коментар секретаря ЛОО СДПУ(О), народного депутата України Ігоря Шурми щодо перебігу судової справи.

“Олег Тягнибок, який завше гаряче кричить на різноманітних мітингах, чомусь у суді зажадав депутатської недоторканості, при чому на жодне запитання судді не дав відповіді. У парламенті Тягнибок заявляв, що представники СДПУ(О) одноосібно керують регіональним телебаченням та обрізають ефір. Для мене, як секретаря Львівської обласної організації, такі брехливі та провокаційні висловлювання є ні чим іншим, як образою честі, гідності та політичної репутації. „Нардепи не несуть юридичної відповідальності за висловлювання у парламенті…”, ― каже Тягнибок, посилаючись на ч.2 ст.80 Конституції. Проте мій колега забув, що у цій же частині зазначено: „… за винятком відповідальності за образу чи наклеп”. Якщо звинувачення, оприлюднені Тягнибоком у Верховній Раді, не „тягнуть” на образу чи наклеп і за таке не потрібно принаймні вибачитися, тоді наш найвищий законодавчий орган найближчим часом може перетворитися на безкарну базарну бабу – генератора чуток, пліток та провокацій”, ― зазначив Ігор Шурма.

У запереченні Олег Тягнибок зазначив, що його висловлювання про СДПУ(О) “жодного відношення саме до ЛОО СДПУ(О) чи його представників не мають”. “Хотів би нагадати людині, котра має вищу освіту, що обласна організація об’єднаних соціал-демократів якраз і представляє партію, проти якої він зводив наклепи. Можливо, СНПУ та її члени не реагували б, якби їх мішали з болотом на Львівщині”, ― переконаний секретар ЛОО СДПУ (О).“У запереченні пан Тягнибок апелює до Європейської конвенції з прав людини, яка передбачає право кожної людини на свободу виявлення поглядів. Проте пан Тягнибок мабуть забув головну тезу конвенції: “свобода виявлення поглядів” можлива лише тоді, коли вони є правдивими”, ― вважає Ігор Шурма.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *