ОСТАННІ НОВИНИ

“Газ України” обмежить постачання газу боржникам серед яких і “Львівтеплоенерго”

|

ДК „Газ України” провела в Києві нараду за участю керівників 18 підприємств теплоелектроцентралей (ТЕЦ). За підсумками наради ухвалили рішення про припинення постачання газу ТЕЦ-боржникам серед яких є “Львівтеплоенерго”, який заборгував 31,8 мільйонів гривень – повідомляє прес-служба ДК “Газ України”. Вони вважають, що тривалі переговори щодо виплати заборгованостей не призвели до належного результату, а тому планують обмежувати газопостачання ТЕЦ, які не розрахувалися за спожитий газ у поточному році і не надають пропозицій щодо виплати боргів попередніх років.

Сумарна заборгованість підприємств ТЕЦ, що взяли участь у нараді, за спожитий газ протягом чотирьох років становить 103 млн. грн. Лише за перших чотири місяці 2004 р. вони збільшили борг на 20,5 млн. грн. До найбільш проблемних підприємств ТЕЦ належать „Львівтеплоенерго” (борг – 31,8 млн. грн.), Дніпродзержинська ТЕЦ (20,2 млн.), „Харківська ТЕЦ-5 (17 млн.грн.), „Кам’янець-Подільське ТКЕ” (11 млн.).

Під час зустрічей, які нещодавно проводились ДК „Газ України” з тими, хто платить менше 50%, компанія повідомила, що надалі здійснюватиме постачання природного газу лише у разі дотримання ними договірних умов, які передбачають 100% оплату поточного споживання газу. У випадку подальшого зростання заборгованості ДК „Газ України” посилить договірну відповідальність теплоелектроцентралей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *