ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі продовжують голодування

|

Четвертий день поспіль у Львові біля Франківської районної адміністрації продовжують голодування вчителі шкіл Франківського району Львова, які сидятьу наметі. Вони протестують проти невиконання судових рішень про виплату заборгованостей за ст.57 закону „ Про освіту“. Учора до п`яти голодуючих приєдналася ще вчителька зі школи №76 – повідомила учасниця голодування Марія Перепуст.

В акції протесту також беруть участь вчителі шести шкіл Франківського району, які з понеділка проводять на знак протесту проти невиплати заборгованостей скорочені уроки. Сьогодні відбудеться засідання Франківського суду, яке повинно визнати законність проведення вчителями акції протесту. Вчора воно не відбулося через відсутність третьої сторони ― представників Національного комітету примирення. Як пояснили у комітеті, вчора офіційного повідомлення про судове засідання до них не надходило, повідомляє “Вголос”.

Марія Перепуст у коментарі зазначила, що навіть якщо суд і визнає акцію протесту вчителів незаконною, то лише в частині проведення скорочених уроків, а голодувати вчителям суд не може заборонити. В такому випадку кожен педагогічний колектив, який бере участь у акції, буде вирішувати самостійно припиняти чи продовжувати акцію протесту.

Сьогодні ж вчителів усіх шкіл Львова мають намір пікетувати сесію Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *