ОСТАННІ НОВИНИ

Бажаючі мітингувати 1 травня ніяк не поділять львівські вулиці

|

Учасники погоджувальної наради політичних партій, яку сьогодні проводив керуючий справами Львівського міськвиконкому Олег Кузан, так і не змогли досягнути компромісу щодо узгодження маршрутів, за якими пройдуть походи та демонстрації 1 травня у Львові.

Олег Кузан від імені міськвиконкому виніс пропозицію всім учасникам мітингів відмовитись від походів взагалі, і провести мітинги – комітету „Свобода” біля пам’ятника Тарасу Шевченку, УРП-„Собор”, „Єдності”, „Батьківщині” та УНА-УНСО – біля пам’ятника Іванові Франкову, СДПУ(О) – біля пам’ятника Михайлові Грушевському, а СПУ та КПУ – біля монумента радянським воїнам.

Ця пропозиція була підтримана виконуючим обов’язки начальника міського управління міліції Михайлом Курочкою, представником Управління внутрішньої політики Львівської ОДА Мирославом Тарнавським і, на початку наради, головою ЛОО УРП-„Собор” Ростиславом Новоженцем.

Такий порядок проведення масових заходів, на переконання Олега Кузана, є компромісом, який забезпечує максимальне задоволення інтересів політичних партій, і в той же час дозволяє уникнути зіткнень.

Натомість представники СДПУ(О) та КПУ зазначили, що наполягають на тих маршрутах, які вказані в їхніх заявках, однак готові відкоригувати свої маршрути так, щоб вони не перетинались з маршрутами інших політичних сил. Перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк заявив, що коли у львівської міліції недостатньо сил для забезпечення порядку під час масових заходів, то вони готові звернутись до міністра внутрішніх справ, аби він прислав підкріплення.

Далі переговори пішли у дуже нервовій обстановці, внаслідок чого досягти компромісу так і не вдалось.

Михайло Курочка заявив, що у львівської міліції є достатньо сил, аби підтримати порядок, включно до застосування сили. Михайло Курочка зазначив, що міліція застосовуватиме силу і проти 70-літніх, оскільки ті так само можуть ображати та плювати на міліціонерів.

Олег Кузан зазначив, що наступним кроком міської влади буде подання в суд на всі партії та політичні сили, які подали заявки на проведення масових заходів, окрім СПУ, оскільки їхні масові заходи не перетинаються з походами та масовими заходами інших політичних сил, повідомляє “Вголос”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *