ОСТАННІ НОВИНИ

Нашоукраїнці з облради обурені ратифікацією угоди про ЄЕП – заява

|

Фракція “Нашої України” у Львівській обласній раді обурена фактом ратифікації угоди про ЄЕП і висловлює категоричне несхвалення таких дій – йдеться в офіційній заяві. Депутати звертаються до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою захистити український народ і гарантувати дотримання Конституції України. Подаємо повний текст заяви.

ЗАЯВА

фракції „Наша Україна“ у Львівській обласній раді

щодо ратифікації угоди про Єдиний Економічний Простір

Після подій 19 вересня 2003 року в Ялті, Львівська обласна рада вже висловлювала свою позицію щодо угоди про входження України в Єдиний Економічний Простір, як такої, що не відповідає національним інтересам нашої держави та суперечить інтеграції України в Європейське Співтовариство.

Сьогодні ми, депутати Львівської обласної ради, члени фракції „Наша Україна“, за підтримки широкого кола громадськості Львівщини, обурені фактом ратифікації угоди про ЄЕП і висловлюємо категоричне несхвалення таких дій.

Вважаємо, що дана угода відображає лише російські економічні й політичні інтереси та є за своєю суттю угодою про входження України в євроазійське наддержавне утворення, що несе для нашої держави загрозу назавжди позбутися європейської перспективи.

Такі антинаціональні дії існуючого владного режиму можуть призвести до втрати Україною суверенітету та повернення України в склад новітньої Російської імперії. Про це свідчить чимало позицій ратифікованої угоди про Єдиний Економічний Простір. А саме: Сторони угоди зобов’язані передати частину повноважень єдиному регулюючому органу, рішення якого є обов’язковими до виконання всіма країнами-учасницями ЄЕП. Таким чином, Росія прагне встановити повний економічний контроль над країнами-учасницями ЄЕП, а, найперше, над Україною.

Невідповідність економічним інтересам України – встановлення єдиної зовнішньоторговельної, податкової, валютно-фінансової політики та фактично єдиного митного простору – створює перешкоди щодо вступу України у Світову організацію торгівлі (СОТ), що не сприятиме розвитку економіки України та призведе до поступового спаду рівня життя українських громадян.

Разом з тим, угода про ЄЕП суттєво суперечить Конституції України (зокрема ст.75 та ст.106 КУ), що ставить під сумнів дотримання законності й принципів демократії в Україні та негативно вплине на її відносини з багатьма державами світу.

Усвідомлюючи небезпеку, що нависла над Українською державністю, фракція „Наша Україна“ у Львівській обласній раді звертається до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою захистити український народ, не допустити втрати суверенітету Української держави, реально гарантувати дотримання Конституції України.

Депутати фракції „Наша Україна“

у Львівській обласній раді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *