ОСТАННІ НОВИНИ

Пожежники битимуться за техніку безпеки на дрогобицькому ринку до переможного кінця

|

13 квітня дрогобицькі пожежники опечатали ятки, лотки, ларьки, контейнери та інші торгові місця на ринку у Дрогобичі через те, що ринок не відповідає нормам Правил протипожежної безпеки. Через день на центральній площі у Дрогобичі зібрався багатолюдний мітинг. Люди вимагали, щоб ринок відкрили, бо близько тисячі людей залишається без шматка хліба. Тоді ж люди почали збирати підписи за відставку мера Дрогобича. Ще через кілька днів міськвиконком та сесія постановляє відновити діяльність ринку із виконанням деяких протипожежних вимог. Керівництво ГУ МНСУ у Львівській області зібрало сьогодні прес-конференцію, аби роз’яснити через журналістів людям свою точку зору у ситуації, що склалася.

“Проблеми у протипожежному стані на ринку почалися ще в 2001 році,” – говорить начальник СДПЧ-6 міста Дрогобича Орест Фок. Ситуація із КП “Дрогобицький ринок” загострилася тоді, коли 20 березня там виникла пожежа, яка охопила три кіоски. За словами пана Фока, в першому кварталі цього року було видано 29 постанов про заборону експлуатації ринків. Після ознайомлення із постановою, керівництво ринку має п’ять днів на звернення у вищі інстанції для оскарження паперу. І це ще не кінець. “Ми розуміємо, що виконання деяких пунктів протипожежної безпеки може зайняти певний час. Тому директор ринку протягом 10 діб із дня ознайомлення з постановою може написати гарантійний лист, у якому вказує термін, який необхідний для виконання протипожежних вимог та відповідальну за це особу,” – говорить заступник начальника ГУ УМНСУ у Львівській області Олександр Комах. “Якби директор дрогобицького ринку написав такого листа, то не було б жодної проблеми,” – продовжує він.

“Після мітингу, відстоювати свою правоту – це справа честі,” – говорить пан Фок. Головними претензіями до керівництва дрогобицького ринку є те, що пожежні машини не мають проходу до єдиного джерела водопостачання на ринку та інші. За словама пана Фока, він вже домовився із мером про альтернативний підхід до проблеми. Проте, не дочекавшись вирішення проблеми, міськрада відновила діяльність ринку. Незважаючи на це, пан Фок пообіцяв не відступатися від свого і продовжувати боротися за безпеку 50 000 громадян, які щосуботи відвідують КП “Дрогобицький ринок”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *