ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові документуватимуть тортури у спеціально створеному центрі

|

З 26 квітня в нашому місті працюватиме регіональний Центр документування тортур. П’ять днів на тиждень з 10 до 17 години в ньому працюватимуть юристи-консультанти. Кожна людина зможе звернутися із заявою про застосування до неї тортур. Також юристи заохочуватимуть цих осіб, щоб вони зробили все, щоб ті, хто завдав їм тортур, відповіли згідно з чинним законодавством.

Певні судові справи можна буде вести навіть за рахунок центру. Такі ж центри відкриють в Криму, Луганську та Вінниці – повідомив координатор регіонального благодійного фонду „Право і демократія“, юрист-консультант ЛЦДТ Остап Тимчій.

За його словами, крім роботи з людьми, в центрі займатимуться проведенням семінарів присвячених протидії катуванням, розроблять документацію, де буде зафіксовано випадки катування. Також вони видаватимуть звіт, а свої дані по закінченні роботи центру, в кінці 2005 року, представлять на слуханнях у ВРУ. Висновки мають бути враховані при розробленні змін до чинного законодавства. Мета центру – створити широку громадську коаліцію протидії катуванням і покарати винних.

Центр працюватиме за адресою: вулиця Смерекова, 2, телефон 41-21-59.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *