ОСТАННІ НОВИНИ

Першого травня мітингуватимуть аж три політичних сили

|

Перший день травня у Львові обіцяє бути цікавим, оскільки відразу кілька політичних партій та громадських організацій планують відзначити Міжнародний день трудящих масовими заходами у Львові. В той час, як СПУ та КПУ проводитимуть мітинги біля памятника воїнам-визволителям, ГО “Комітет свободи” засуджуватиме комуністичну ідеологію, а СДПУ(о) проводитиме святкову демонстрацію та похід центром міста – повідомляє сайт “Вголос”.

Власне, ЛМК СПУ проведе мітинг, присвячений Міжнародному Дню солідарності трудящих, біля монументу воїнам – визволителям на вул. Стрийській разом з представниками з ліво-центриських та центристських сил області. Львівський міськом і обком КПУ спільно з обласною та міською організаціями ВСЖТ “За майбутнє дітей України”, Львівською обласною організацією Всеукраїнської спілки Радянських офіцерів мають намір провести демонстрацію та мітинг під гаслом “Травень! Мир! Праця!”. Учасиків акції зберуть на площі біля пам’ятника Т.Шевченкові після чого вони пішки по пішохідній частині підуть чкрез проспект Свободи, по вул. Коперніка та Вітовського, по вул. Гвардійській до монументу бойової слави.

Зважаючи на це, представники ЛОДА запропонували першому секретареві ЛОК КПУ Олександрові Калинюку відмовитися від проведення демонстрації та пішої ходи 1 та 9 травня у Львові під червоними прапорами, мотивуючи це можливими провокаціями. „Вони попросили почекати декілька років на проведення демонстрацій у Львові, поки не зміниться ситуація”, ― повідомляє “Контекст-медіа” з посиланням на Олександра Калинюка.

Від пропозиції він відмовився і заявив, що саме влада та правоохоронні органи зобов’язані забезпечити учасникам масових акцій безпеку відповідно до положень Конституції України. О. Калинюк повідомив, що перед тим як подавати заявку на проведення акцій 1 та 9 травня у Львівський міськвиконком, написав листа Міністру внутрішніх справ України Білоконю з проханням якщо у львівської міліції не вистарчає сил, прислати до Львова інші підрозділи УМВСУ для забезпечення порядку та безпеки під час проведення травневих акцій, а отже ― конституційного права на проведення масових акцій.

Крім цього Львівське обласне громадське об’єднання “Комітет Свобода” цього дні біля пам’ятника Т.Шевченкові поводитиме мітинг “Засудити комуністичну ідеологію”. А от ЛОО СДПУ(О) має намір провести святкову демонстрацію у Львові за маршрутом: пам’ятник М.Грушевському, меморіальний знак на честь першої маївки у Львові (пл. Ринок, 1), пам’ятник І.Франкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *