ОСТАННІ НОВИНИ

У Римі львів’яни говорили про церкву та університет

|

На 8-му Міжнародному молодіжному Форумі, який проходив у Римі і в якому взяла участь українська делегація, порушували питання відірваності церкви від вищої освіти. Львівська делегація, яка представляла нашу країну, нещодавно повернулася додому.

За словами голови християнської молодіжної організації “Витанія” Тараса Яценка, на форумі, тема якого – “Молодь і університет: свідчення Христа в університетському світі “, порушували питання відірваності церкви від університету. Відтак 250 учасників Форуму із ста країн світу найбільшими проблемами, які гальмують розвиток вищої освіти в університетах, назвали велику кількість студентів та неможливість дати їм адекватну підготовку, високу вартість навчання та зверхність викладачів у ставленні до студента.

“Із конкретних заходів, які можуть покращити становище, мають стати благочинні акції, створення студентських газет та журналів, які б містили духовну сторінку, а також щорічне святкування Дня молоді за активної участі церкви,” – розповів Тарас Яценко. Тому цьогоріч патріарша комісія у справах молоді УГКЦ планує організувати студентську конференцію, на якій учасники обговорюватимуть взаємозв’язок віри і розуму. На конференцію в першу чергу мають запросити студентів Києво-Могилянської академії, КНУ імені Т.Шевченка, ЛНУ імені І.Франка та УКУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *