ОСТАННІ НОВИНИ

Даішники заступилися за безправних паркувальників

|

Сьогодні вранці начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Ярослав Вовчак попрохав начальника ДАІ міста Сергія Клочка допомогти розібратися із злісними неплатниками паркувальних зборів на проспекті Шевченка. Працівники ДАІ зібрали кілька штрафів, відтранспортували евакуатуром на штраф-майданчик декілька автомобілів, а решту неплатників просто розігнали. Ярослав Вовчак пояснює прихід “важкої аритилерії”, тобто “даішників”, так: “Працівники фірм операторів, які займаються паркувальними зборами, не мають важелів для того, аби вимагати плати за паркування, тому водії просто ігнорують зауваження паркінгменів.”

Працівників ДАІ покликали сьогодні на пр. Шевченка, аби “залякати” людей, які відмовляються від сплат. Згідно з рішенням міськради, кожен водій, машина якого паркується на комунальній території, повинен сплачувати за мсісце, проте немає жодного паперу, який би врегулював сплату. Саме тому оператори-паркувальники єдине що можуть, так це складати адмінпротоколи проти неохочих платників, як проти порушників благоустрою міста. До речі, минулого року таких протоколів складено 40, цього року – 18. Порушники заплатили по 500 гривень штрафу. За словами пана Вовчака, під час складання протоколу виникає ще одна проблема: “Для протоколу потрібні дані з якогось документа порушника, а водії відмовляються показувати документи.”

Сьгоднішньою промоційною акцією управління хоче привернути увагу громадськості до того, що плата за паркування – неабияка стаття доходу для міськради. У Львові 87 вулиць, які надаються для паркувального збору, 50 з них працюють. Лише на пр. Шевченка 99 місць для автомобілів. Зараз година паркування коштує 1 гривню, а на добу – 2 гривні. Якщо все порахувати, то вийде чудова сума для Львова. Власне дві гривні з місця це і є ідеалом зборів. Найкраще управління заробляє на таксистах, які купують абонемент місяць наперед за 60 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *