ОСТАННІ НОВИНИ

За спожитий газ Львівщина розрахувалася на 67,4%

|

Рівень розрахунків за спожитий природний газ в опалювальному сезоні 2003-04 років знизився – за спожитий газ Львівщина розрахувалася на 67,4%. За словами директора Львівської філії ДК “Газ України” Олега Щудлюка, в опалювальному сезоні 2002-03 років розрахунок за спожитий газ становив 73,1%.

“Торік теплопостачальні підприємства області спожили природного газу на суму 76,7 мільйонів гривень, а розрахувалися на 56,7 мільйонів, тобто розрахунок за спожитий газ становив 74%. Цьогоріч (з січня по 1 квітня) Львівщина спожила природного газу на 49,9 мільйонів, а оплатила – 31,1 мільйон. Відтак рівень розрахунків складав 62,4%” – пояснив пан Щудлюк.

Основною причиною падіння розрахунків за газ в нашій області є низький розрахунок теплопостачальних підприємств, адже 58% споживаного Львівщиною газу припадає саме на них. Відтак до списку набільших боржників внесено теплопостачальні підприємства у Дрогобичі, Миколаєві, Лапаївці, Рудках, Бориславі та “Наше місто” у Трускавці. Тому, щоб отримати газ для приготування гарячої води теплопостачальні підприємства повинні стовідсотково розрахуватися за поточний спожитий газ у квітні, а рівень розрахунків за цей рік має становити не нижче 70%.

До підприємств, які розрахувалися за спожитий газ на 90% і вище, Олег Щудлюк відніс теплопостачальні підприємства Стебника, Самбора, Стрия, та Новояворіська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *