ОСТАННІ НОВИНИ

Втрати води на водогонах області складають 54,6%

|

Близько 1200 км водогонів області або 29% від загальної протяжності мереж повністю відпрацювали нормативний ресурс, з них 700 км знаходиться у аварійному стані, про це повідомялється в довідці, розданій учасникам спільної колегії Львівської ОДА та Державного комітету ЖКГ.

Технічний стан водопровідно-каналізаційного господарства характеризується високим рівнем зносу виробничих фондів, значними втратами води у мережах та високою енергоємністю виробництва. Із 500 тисяч кубометрів води, яка щодобово подається до населених пунктів, споживачі за добу реалізують лише 270 тисяч кубічних метрів. Тому втрати води складають 54,9% при середніх по Україні 36,2%.

Торік збитки водопостачальних підприємств зросли у 3,5 рази і склали 19 мльйонів гривень, з яких 11,4 мльйонів складають збитки ЛМКП “Львівводоканал”. Оскільки близько 70% обласних обсягів водопостачання здійснює „Львівводоканал”, незадовільні показники в цілому по Львівщині спричинені здебільшого критичним станом саме цього підприємства. У минулому році підприємство отримало доходів лише на 1,6 мільйонів гривень більше, ніж у 2000 році. За цей же час витрати зросли на 21,5 мльйонів гривень. Кредиторська заборгованість за електроенергію збільшилась на 10 мільйонів гривень, по розрахунках з бюджетом – на 15,4 мільйонів, по заробітній платі – на 1,5 мльйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *