ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці скаржаться на силові структури

|

Проблеми співіснування підприємницьких та силових структур стали предметом обговорення спільної наради представників підприємницьких структур та керівництва обласної адміністарції на чолі з Олександром Сендегою, повідомляє прес-служба Львівської ОДА. За даними прес-служби, засідання ініціював уповноважений з питань захисту прав підприємців у місті Львові та Львівській області при державному комітетові з питань регуляторної політики і підприємництва Зеновій Бермес.

Із цього звернення випливає, що упродовж останнього часу підприємці все частіше скаржатсья на порушення їх прав під час перевірок з боку правоохоронних органів. Зокрема, зазначив у зверненні Зеновій Бермес, не маючи на це жодних підстав та часто використовуючи необізнаність суб’єктів підприємницької діяльності з чинним законодавством, імітують оперативно-розшукові дії, під час яких продяться обшуки підприємств та особистих речей їх працівників, вилучення продукції та документації, призупиняють діяльність підприємств тощо.

З іншого боку пан Бермес зазначив, що перевірити чи оперативно-розшукова діяльність є законною майже неможливо, бо правоохоронці посилаються на таємницю слідства. Відтак Зеновій Бермес звернувся до керівництва УМВСУ, аби перевіряючі мали відповідні скерування на проведення перевірок, у яких було б чітко вказано назву та адресу підприємства, а також термін і мету перевірки.

У підсумку Олександр Сендега доручив правоохоронцям визначити відповідальних осіб для координації роботи з представниками підприємницьких кіл. До першого червня має бути розроблений меморандум про співпрацю між правохоронними структурами, контролюючими органами і громадськими організаціями підприємців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *