По Львову пробігли “слоники”

|

Перший у Львові флеш-моб, як називають організатори свій захід, відбувся сьогодні біля стін Політехніки. Близько трьох десятків студентів-членів громадського руху “Спротив” з’явилися на очі здивованої львівської громади у протигазах. “Кучма дихати не дає!” – відповідали учасники акції на запитання перехожих: “Чому ти в протигазі?” На листівках, які вони роздавали усім, хто потрапляв їм на шляху, містилося наступне: “Без їжі людина живе два тижні. Без води людина живе кілька днів. Без повітря людина живе п’ять хвилин. Без інформації українське суспільство живе ось уже кілька років!”

Метою акції було звернути увагу громадськості на тиск влади на українські медіа. Розповідаючи про необхідність вільного подиху, спротивці обійшли чотири корпуси “Львівської Політехніки”, відвідали львівський трамвай та перейшлися по проспекту Свободи. Взагалі флеш-моб означає миттєве збіговисько. Класичний флеш-моб – зустріч незнайомих людей, які роблять безглузді речі. Про зустріч флеш-мобівці домовляються в чатах та форумах. Саме тому сьогоднішню акцію навіть організатори називають напівфлеш-мобом. Одна з учасниць сьогоднішньої акції, Тетяна, зізналася чому взяла участь у нинішньому заході: “Я просто підтримую своїх друзів. Їхню і мою справжню думку.” “Одне слоненя, два слоненя, три слоненя,” – вигукнув один з політехівських жартівників, коли побачив колону молодих людей в протигазах. “Але хоч настрій підняли,” – вигукнула його подруга.

Справді, акції громадського руху “Спротив” завжди веселі. Найближчим часом буде організована чергова акція спротивників. “Цього разу ми зачепимо тему, яка важлива для кожного львів’янина – водопоcтачання,” – ділиться планами один із організаторів, Роман.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *