ОСТАННІ НОВИНИ

Рухівцям довіряють, а комуністам – ні

|

Найвищий рівень довіри на Львівщині має Народний рух України ( 49,5% ), за ним йде ВО“ Батьківщина” (36%) та НДП (26,2%). Тоді як лише 5,9% мешканців області довіряють КПУ, і 9,2% – Партії Регіонів – саме такі результати показало соціологічне дослідження зініційоване Львівською обласною радою і проведене українським центром вивченя громадської думки “Соціоінформ”.

Згідно з результатами дослідження, комуністам недовіряє 81,5% опитаних, а СДПУ(о) – 67,3%, трохи менший рівень недовіри мають соціалісти (54%) та аграрії (50%). Найменший рівень недовіри висловлено ВО “Свобода”, колишньому СНПУ, але такі результати заступник голови облради, голова “Свободи” Андрій Парубій пояснює зміною бренду, оскільки ВО “Свобода” водночас лідирує серед найневідоміших політичних партій (31%). Другою невідомою партією опитані визначили УРП “Собор”, а от КПУ та НРУ вважають маловідомими лише трохи більше 2 відсотків опитаних. Про СДПУ(о), СПУ, ВО “Батьківщина” та УНА-УНСО не чули від 4% до 10% респондентів. Водночас, мешканці області найбільш прихильні до націонал-демократичної ідеології – 34,6%, та націоналістичної – 12,5%. Проте, на думку Парубія, погано те, що дослідженя показало – більше 30% респондентів або важко визначитися з прихильністю до певної ідеології, або не довіряють нікому. “Це та частина людей, яких можна назвати резервом протесного електорату чи якоїсь іншої сили” – вважає він.

Як повідомив директор “Соціоінформу” Володимир Подгорнов, соціологічне дослідження проводили протягом березня, для цього було залучено більше ста інтерв’юерів, які опитали 3200 респондентів. “Всі дослідження, які ми проподили, потім підтверджувалися” – наголосив він. За цю роботу облрада заплатила близько 20-ти тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *