ОСТАННІ НОВИНИ

У Політехніці побільшає китайців

|

Вже з наступного року Університет “Львівська Політехніка”, можливо, матиме 400-500 студентів з Китаю. Пропозицію обміну і навчання китайських студентів отримала офіційна делегація Львівщини від керівництва провінції Цзянсу (Китай). Саме таку кількість студентів-іноземців вони реально можуть прийняти – повідомив проректор міжнародних відносин ДУ “Львівська Політехніка” Юрій Рашкевич.

За його словами, наразі в університеті навчається лише 100 іноземців, а щороку вони могли б приймати ще 400-500. За підготовчий рік вони платитимуть по тисячі доларів, за навчання на магістра і спеціаліста – 1,2 – 1,5 тис. дол, а за аспірантуру від 1,5 до 2,5 тисяч, що в 2-3 рази більше, ніж для українського студента. За рахунок цих грошей, можливо буде покращити умови навчання для студентів, зокрема, покращити лабораторну базу, комунікацію. Можливо також зорганізують обмін студентів.

Крім “Політехніки” планують також залучити до перемовин про обмін студентами проректорів інших вищих навчальних закладів. Для цього 20 квітня на п’ять днів до Китаю полетить делегація проректорів з навчальної роботи львівських інститутів та університетів, щоб підписати протокол намірів про підготовку китайських фахівців у різних галузях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *