ОСТАННІ НОВИНИ

Середня тривалість життя львів’ян – 67 років

|

Пересічний житель Львова живе в середньому 67 років, повідомив сьогодні під час прес-конференції, присвяченої реалізації програми “Здоров‘я львів’ян” керівник міського центру здоров’я та медичної інформації Олександр Горинь. Проте статистика каже, що різниця між жінками і чоловіка є дуже відчутною – вона складає майже вісім років.

Якщо чоловіки живуть 61-63 роки, то жінки більш-менш спокійно доживають до сьомого десятка і переходять цей вік. Як зазначив начальник відділу управління охорони здоров’я міської ради Мирон Борисевич, причин для такої великої різниці є дуже багато. Передовсім, значно більший ступінь травматизму чоловіків та зловживання алкоголем і пристрасть до тютюну. Власне одним із пунктів програми “Здоров’я львів’ян” є робота з молодіжним середовищем, щоби молоді люди не захоплювалися алкоголем, тютюном і наркотиками, адже статистика каже, що у віці16-17 років курять понад 40% львів’ян.

Одним із варіантів у подоланні цієї тенденції може стати заборона куріння у громадських місцях, вважає Мирон Борисевич, але крім цього не менше значення має оточення підлітка в сім’ї та школі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *