ОСТАННІ НОВИНИ

Міське УМВСУ пікетували незадоволені представники “Свободи”

|

Близько ста осіб зібралися сьогодні на пікет під стінами Львівського міського УМВС у Львівській області. Поштовхом до протесту було засудження пенсіонера Володимира Пруніва за участь у пікеті 30 березня і стягнення з нього штрафу у сумі 136 гривень. Пікетуючі закликали міліціонерів згадати українське законодавство і не підкорятися одній політичній (Міліціє служи народові – а не обрізаним бандитам – так мовило одне з гасел пікетувальників). Якщо міліція продовжуватиме діяти в тому ж ракурсі, то вони вимагатимуть відставки керівництва і надалі проводитимуть акції непокори – повідомив заступник голови ГО “Комітет свободи” Ярослав Свелепа.

“В нас склалося враження, що міліція останнім часом стала органом, який починає все більше виконувати функції політичної поліції. Зрозуміло, що покарати активіста навіть таким адніністративним штрафом у 136 гривень, це значна сума для простого пенсіонера. Таким чином вони думали, що ми не відреагуємо і це буде повторюватися. Подібні речі траплялися неодноразово: вони могли відібрати плакат у людей, могли переконувати їх, що вони не мають права роздавати листівки, бо ті можуть мати антидержавний зміст. Хоч Конституція дозволяє виражати свою думку, “ – наголосив він, – “Тому ми вийшли щоб показати міліції, що ми слідкуємо і не дозволимо, щоб і надалі вони виконували функції політичної поліці”.

Пікетуючі вимагали від працівників міліції припинити: переслідування громадян за вираження своїх поглядів і переконань, виконання політичних замовлень, відкрити карну справу за фактом побиття керівника Яворівської ГО “Комітет свооди” та припинити виконання злочинних наказів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *