У Трускавці з`явилася кінна міліція

|

Відтепер спокій в Трускавці оберігатимуть міліціонери, верхи на конях. Кінний патруль залучатимуть для охорони громадського порядку в паркових зонах та лісосмугах. Наразі патрулювання здійснюють на чотирьох конях, а до літа їх кількість планують збільшити до десяти – повідомляє ЦГЗ УМВСУ у Львівській області.

За словами мера міста Трускавця Лева Грицака, ідея створення кінної міліції у нього виникла давно, однак реалізувати її вдалось лише тепер за сприяння начальника львівської обласної міліції Олега Сала. Мер також зазначив, що у Трускавці багато піших зон, де рух автотранспорту заборонений, а кінний патруль матиме змогу оперативно маневрувати у місцях відпочинку, де найчастіше скоюють злочини. Міліціонера-вершника видно з далеку, тому саме його присутність відлякуватиме бажаючих скоїти злочин, або правопорушення.

Відбір до відділення кіннотників здійснювався ретельно – запевнив заступник начальника Трускавецького міського райвідділу міліції підполковник Петро Сасик. Майбутні вершники впродовж півтора місяця проходили навчання і лишень після складання заліку були зараховані до відділення кіннотників. Проте, як стверджують самі правоохоронці головне любити коня і порозумітися з ним. Зараз патрулювання здійснюється на конях, гоноверської та токійської породи, а також української верхової.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *