ОСТАННІ НОВИНИ

Олекса Гудима проти турнікетів, шлагбаумів та низького тиску газу

|

Встановлення турнікету у Ратуші та шлагбаумів біля неї – порушеня прав громадян, зокрема статті 40, згідно з якою люди можуть звертатися до органів влади письмово або приходити самі. Найбільше ці нововведення вплинуть на неповносправних, яким важко, наприклад, піднятися по сходах у Ратуші, а тепер їм доведеться ще йти пішки на милицях від шлагбауму – вважає голова ЛОО УНП Олекса Гудима. За його інформацією, подібні турнікети мають встановлювати у всіх районних адміністраціях.

Він вважає, що за кошти, які потрібні на встановлення турнікетів ( близько 1.5 тисяч гривень) ліпше було б створити умови для кращого просування неповносправних. Зважаючи на це, О. Гудима звертається до міського голови з вимогою ліквідувати навколо мерії турнікети і шлагбауми, і при цьму він апелює від імені саме неповносправних людей. “Я не кажу вже про те, що цією саправою має займатися прокуратура, бо це порушення 40 статті Конституції України” – наголосив він. Усунути турнікети належало б ще з тієї причини, що Львів має намір наблизитися до европейського союзу, де практикою є відкритість установ самоврядування, тоді як турнікети – нормально тільки для закритих об’єктів.

Серед інших порушень конституціййних прав і свобод О. Гудима називає рішення міськвиконкому, згідно з яким автоінспектори мають право евакуйовувати автомобілі з певних вулиць, оскільки часто вони, не знайшовши водія, знімають номерні знаки. Що за словами народного депутата – порушеня 41 статті згідно з якою без рішення суду людина не може бути позбавлена приватної власності, а державний номерний знак – приватна власність. Це рішення виконкому автоінспектори зазвичай використовують, щоб збагатити власні кишені і знімають номери навіть на тих вулицях, яких немає у переліку.

Третім грубим порушенням народний депутат вважає “недостатню якість природнього газу” – що автоматично означає порушення прав споживачів. Так, за словами О. Гудими, аби визначити яку якість повинен мати нормальний природній газ і яка його густина на Львівщині , він звертався у Регіональний комітет метрології і стандартизації, “ Львівську Політехніку”, Управління з прав споживачів, але на жодному об’єкті йому потрібної інформації не дали. Звідси депутат робить висновки, що об’єкти енергетики контролюють лише на найвищому рівні, а на рівні побуту ні. О. Гудима звертається до Януковича, Буняка та Сендеги з проханням подбати про права соживачів. Щоб зробити це потрібно створити відповідні лабораторії, або забезпечити роботу в лабораторіях, наприклад, ТЕЦ 1 і 2, а для цього потрібні кошти. Наразі на Львівщині немає жодної лабораторії, де змогли б визначити калорійність газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *