ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни відсвяткували День прапора

|

У суботу наше місто відзначало 14-ту річницю з дня підняття над львівською Ратушею синьо-жовтого стягу. Саме 14 років тому, у далекому 1989-му, Львівська рада стала першою в Україні, яка вивісила головний національний символ над головами своїх городян.

Саме з цього дня, що дотепер об’єднує всіх українців, символічно зародилася незалежність Львова в Україні. З цього часу 3 квітня стало називатися не лише Днем прапора, але і своєрідним днем демократії. Тими сміливцями, що вперше в Україні наважилися на досить ризикований крок, були депутати Львівської міської ради першого демократичного скликання. Відтоді урочисте підняття національного стягу стало всеукраїнською традицією.

Відтак з нагоди святкування цього дня в суботу у стінах львівської Ратуші, відбулося урочисте сесійне засідання, в якому взяли участь депутати міської ради усіх чотирьох скликань. До засідання приєдналися депутати Вроцлавської ради, що перебували у Львові з робочим візитом на чолі з президентом міста Рафалом Дуткевичем та його дружиною. В урочистостях взяли також участь українські народні обранці всіх рівнів, колишній мер Львова Василь Куйбіда та владики УПЦ КП, УАПЦ та Римокатолицької церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *