ОСТАННІ НОВИНИ

Вроцлавські депутати зустрілися зі львівськими

|

3 квітня львівська Ратуша, незважаючи на суботній вихідний, приймала у своїх стінах польську делегацію депутатів міста-побратима Вроцлава на чолі з його президентом Рафалом Дуткевичем. Візит західних колег приурочений до відкриття року Польщі в Українії.

Метою візиту до Львова наших західних колег було ознайомлення з роботою депутатів Львівської міської ради в межах їх професійної та громадської діяльності. Зокрема, народні обранці обох міст жваво обговорювали умови та методику роботи депутатських комісій. У спільному засіданні комісій польську сторону зокрема представляли заступник секретаря Вроцлавської ради Яцек Осовський, представники ревізійної комісії Гражина Гржелінська та Броніслава Росінська, статутної комісії Славомір Пєхота, комісії з питань культури і науки Єржи Скочеляс та Яніна Драб’як, комісії закордонної співпраці Павел Жабський та інші.

“Я дуже сподіваюся, що спільне засідання депутатських комісій двох рад дасть змогу напрацювати вже конкретні питання для співпраці між Львовом та Вроцлавом. Надіюся, що на прикладі Львова та Вроцлава співпраця буде чіткою у конкретною, і в ній будуть зацікавлені та задіяні відповідальні люди“ – наголосив секретар ЛМР Зеновій Сірик.

Спільне засідання комісій, що відбулося у суботу, мало чітко визначити питання і проблеми, які сьогодні існують у Вроцлаві, аби скористатися досвідом поляків у вирішення цих питань. Сферою співпраці можуть стати старі та нові методи проведення культурного обміну між містами на зразок Днів Кракова у Львові та Днів Львова у Кракові, які для українсько-польких стосунків уже стали традиційними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *