ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі Франківського району вимагають зароблених грошей

|

Щоб висловити протест проти затягування виплат заборгованих за 57 стеттею грошей під стіни Франківської районної адміністрації прийшли сьогодні освітяни Франківського району міста Львова. У разі не виконання своїх вимог вчителі погрожують вдатися до радикальніших засобів.

Вчителі вимагають припинити затягування розгляду у Франківському районному суді справ про випалту заборгованостей. Вимоги, в яких пікетуючі наполягають на виплаті заборгованого за 1997-200 роки, скерували голові Франківської районної адміністрації, голові Франківського районгого суду та прокурору району. У разі не виконання вимог, освітяни погрожують вдатися до радикальніших дій – акції непокори, голодування, 25-хвилинні уроки. Збори, на яких вчителі обговорюватимуть стратегію боротьби за зарорблені гроші, відбудуться вже 6 квітня в 36 школі.

За словами голови страйкому Марії Перепуст, заступник голови Франківської райадміністрації Михайло Космина ще 14 січня пообіцяв вчителям розпочати поступові виплати з 20 лютого цього року. “Але справи як лежали в суді, так і лежать й досі” – наголосила пані Марія. У свою чергу Михайло Космина пояснив: “Щоб люди, які сьогодні тут прийшли, могли отримати зароблені гроші, Франківський суд має змінити відповідача. У рішеннях суду зазначено, що кошти мають отримати із централізованої бухгалтерії установ освіти, але цей рахунок сьогодні обслуговує лише одну школу “Надію”. Тому на нього впродовж року може потрапити близько 40 тисяч, а виплат потрібно здійснити більше, ніж на два мільйони”. Пан Михайло зазначив, що освітянам обіцяли за місяць проаналізувати всі виконавчі листи, які скеровані до централізованої бухгалтерії, та проаналізувати в яких закладах працюють вчителі та подати до суду відповідну інформацію, а вже потім приймати рішення про зміну відповівдача.

Однак, нині вчителів вже не влаштовують обіцянки – кажуть, що чекати більше не можуть. Тому пікетуючі, висловивши Франківській райадміністрації свої вимоги, попрямували до стін Франківського районного суду. Туди ж перенесли й гасла гаслами: “Віддайте наші гроші”, “Обіцяного три роки чекають”, “Швидше рахунки відкривайте – вчителям заборгованість віддавайте” та “Перше квітня – брехня всесвітня. Годі нам брехати”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *