ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року мер обіцяє дати цілодобову воду 75% львів’ян

|

На глибоке переконання мера Львова його передвиборча обіцянка цілодобового водопостачання в нашому місті не залишилася першоквітневою. До кінця року Любомир Буняк пообіцяв дати цілодобову воду 75% львів’ян.

Сьогодні цілодобово воду отримують лише 27 відсотків мешканців Львова, 20,3 % споживають її за розширеним графіком – 12 годин на добу, а 52,6% мають її лише 6 годин. Проте, на глибоке переконання мера Львова, це є великим здобутком для нашого міста, враховуючи стан “Львіводоканалу”, який був ще до його головування. “Те, що нам вдалося зробити за минулий рік є величезним подвигом – то я вам абсолютно авторитетно заявляю і хочу, щоб це почула вся Україна” – наголосив Любомир Костянтинович на сьогоднішній зустрічі з львівськими журналістами. Відтак, за його ж таки словами, пердвиборча обіцянка не залишилась першоквітневою (де-юре до виконання своїх обов’язків Любомир Буняк приступив у міжнародний День сміху – 1 квітня).

Окрім цього, мер Львова зазначив, що пільги на тарифи водопостачання чекати не варто. Оскільки собівартість води становить 1 гривню 32 копійки, а львів’яни донедавна сплачували лише 1 гривню 15 копійок. Відтак така “пільга” довела підприємство до банкрутства. У свою чергу перший заступник міського голови Василь Кравців нагадав, що пільгові тарифи сьогодні є порушенням чинного законодавства. “Наш уряд не допускає необгрунтованого підвищення тарифів, а обгрунтоване має бути обов’язковим. Нерентабельні тарифи заганяють комунальні підприємства до глибокої ями” – наголосив пан Кравців.

Наразі керівництво “Львівводоканалу” та міста готується до реалізації плану заходів, які мають забезпечити цілодобове водопостачання 74% мешканців Львова. За обіцянкою мера, цьогоріч з метою заміни старих водопроводів, “розриють половину міста”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *