ОСТАННІ НОВИНИ

Водні процедури біля Нептуна

|

Сьогодні, першого квітня, кілька представників новоствореної ЛОО “Українська Народна Молодь” прийшли до фонтана Нептуна, аби попросити покровителя океанів води. Чесно кажучи, постановка їхньої сценки добряче поступалася інсталяційним перформенсам молодіжної організації “Українське братство”, проте вулична трагікомедія сьогоднішніх молодих організаторів прикувала увагу журналістів та кількох пенсіонерів, які вийшли до площі Ринок спозаранку, щоб поніжитися під довгоочікуваним сонячним промінням. Голова “Української Народної Молоді” Романа Даревич говорить, що одна з головних цілей, яку вони переслідували сьогодні – це підняти настрій львів’яам в день сміху. “Всяке буває, – говорить пані Романа, – може хтось зранку не помився, бо води не було.”

Зводилася вулична театральна постановка до того, що молоді люди в пелеринках з двох баняків з написами “баняк” виливали воду з дуршлагів по газоні і на Нептуна – жертвоприношення покровителю океанів. Загадкові цифри на дуршлагах – 1, 57 і 1, 66 – журналісти так і не змогли розгадати. Добрячі баюрки, які залишилися після жетвоприношення символізують те, що обіцянка (організатори не говорять чия, бо не хочуть чіпати персоналії) про цілодобове водопостачання виконане, вода є. Проте вона є на вулиці, в калюжках, але не в кранах. Що ж, розлили зайвих 20 літрів води, розуміючи, що організовують першоквітневий жарт.

Декорації до трагікомедії теж були доволі символічними. Складалися вони з трьох плакатів. На першому було зображено ратушу серед каналів з гондолами і гондольєрами – “Спрагла Венеція”. На другій картинці намальований трубопровід попсутий часом, корозією і всякими іншими бридкими речами, з дірок течуть рясні фонтани – “Львів – місто фонтанів”. На третю картинку, очевидно, в організаторів не вистачило фантазії, тому вони обмежилися написом, який став мегасимволічним в наш час – “1, 57 чи 1, 66 ….. До круглодобового водопостачання залишилось 0 днів”. Що ж, молодь з почуттям виконого обов’язку розійшлася по домах. “Справді сьогодні день сміху, але проблема дуже серйозна. Ми не хочемо наголошувати на персоналіях, але обіцянки мають бути виконані” – говорить пані Даревич.

Під кінцівку цієї акції в поле зору журналістів втрапили троє представників “Партії захисників вітчизни”. Амбітні хлопці, які щочетверга співають серенади під вікнами міського голови вже стали незамінним атрибутом Ратуші. Це випливає бодай з того, що у них з’явилися вже постійні фани, які з самого ранку на них чатували. До крикливих дядьків сьогодні долучилася і пенсіонерка баба Віра, яка своїм божественним голосом додала серенадам неземного звучання. Як не дивно, але й вони прийшли сьогодні до ратуші щоб попросити води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *